항상 슈퍼에 갈때마다 이 고기 부위가 도대체 뭘까 ? 내가 생각하는 그거 맞나 -_- 고민고민하다가 딱 골랐는데 엉뚱한 걸 골라서, 말가죽보다 질긴 고기로 스테이크 해먹구 하루내내 턱 아팠던 적도 있었어요~ 미안 신랑 결혼한지도 얼마 안됐고 결혼 전에는 요리도 별로 해본 적이 없었거든요;; 남들은 딱 보면 어디 부위인지 알겠다고 하시던데, 저는 정말 이게 그건가 아닌가 맨날 모르겠더라구요 우연히 구글에서 검색질하다가 고기 부위별로 정리된 자료가 있어서 올려요 ! :D 다들 요리두 잘 하시구 그러시던데 혹시나 저처럼 새댁이신 분들, 참고하시라구 올립니다 ~
Kalfsvlees | |||||
Borstlap |
Kalfskotelet |
Kalfsrollade |
|||
Kalfsentrecote |
Kalfslever |
Schenkel |
|||
Kalfsfricandeau |
Kalfsmedaillon |
Kalfsschnitzel |
|||
Kalfsgehakt |
Kalfsoester |
Kalfstong |
|||
Kalfshaas |
Kalfpoulet |
Kalfszwezerik |
|||
Kalfslap |
Kalfsreepjes |
||||
Rundvlees Runderen worden in ons land voor de slacht en de melkproductie gehouden. Vlees van oude melkkoeien is voor directe consumptie minder geschikt, maar wordt gebruikt voor de bereiding van vleesproducten. Smakelijk vlees leveren koeien, ossen en stieren die speciaal gemest worden voor de vleesproductie. Rundvlees is steenrood tot donkerrood van kleur. Het is geurig en smakelijk. Het vet is lichtgeel van kleur en heeft een harde , ietwat brokkelige consistentie. | |||||
Baklap |
Hamburger |
Ossenstaart |
|||
Biefstuk |
Klapstuk |
Ossentong |
|||
Doorregen runderrollade |
Kogelbiefstuk |
Runderpoulet |
|||
Doorregenlap |
Lenderollade |
Rib-eye |
|||
Entrecote |
Magere runderlap |
Riblap |
|||
Hacheevlees |
Ossenhaas |
Rosbief |
|||
Varkensvlees Varkens worden gefokt en gehouden in gespecialiseerde intensieve bedrijven. Varkenshouderijen kopen biggen aan van circa zes weken (circa 23 kg) en leveren vleesvarkens af van ongeveer zes maanden oud (110 kg)Varkensvlees varieerd in kleur van roze tot lichtrood, ook in dezelfde spier. Het vlees is heel fijn dooraderd met vet, soms ook zichtbaar. Het vet is wit van kleur en de consistentie is zacht. | |||||
Beenham |
Saucijs |
Varkensfiletlap |
|||
Braadworst |
Schouderkarbonade |
Filetrollade |
|||
Doorregen rollade |
Shoarmavlees |
Fricandeau |
|||
Varkensgehakt |
Slavink |
Varkensoester |
|||
Haaskarbonade |
Spare ribs |
Varkenspoulet |
|||
Halskarbonade |
Varkenshaas |
Schnitzel |
|||
Hamlap |
Varkenslap |
Spekblokjes |
|||
Lever |
Schouderlap |
Speklap |
|||
Nasi-bami vlees |
Varkensreepjes |
Ribstuk |
출처 : 네덜란드♡사랑방
글쓴이 : 안녕 큰아들: ) 원글보기
메모 :
'네덜란드 생활 > 네덜란드 생활 안내' 카테고리의 다른 글
네덜란드 영주권 및 시민권 취득 요건 (0) | 2010.01.31 |
---|---|
네덜란드내에서 신분증 휴대 의무화 (0) | 2010.01.31 |
네덜란드에서 물건을 살 때 필요한 말 들.. (0) | 2010.01.15 |
ATM(Automatic Teller Machines) 사용 (0) | 2010.01.15 |
네덜란드 지역별 국제학교 (0) | 2010.01.15 |